Fotograaf/schilder Richard Kerkhoven was geboren in Lage Vuursche in 1846 en was vanaf 1886 fotograaf in Apeldoorn. Later is hij ook nog wethouder geweest. Hij stierf in Apeldoorn in 1931.

Werkzame periode: 1886 tm. 1910
Adres: Arnhemseweg 62
Predikant ds. Jan Wieten (1854-1834) Hij was dominee van de Grote kerk van 1890 tot 1897. Voormalig tolgaarder en museumeigenaar Johannes Theodorus Vaal (1830-1915)
AMERSFOORTSEWEG.
AMERSFOORTSEWEG. Bijna bij het Tolhuis.
AMERSFOORTSEWEG. Bij het Tolhuis.
AMERSFOORTSEWEG. Het Tolhuis
AMERSFOORTSEWEG. Het Tolhuis is verdwenen vanwege verbreding van de weg.
AMERSFOORTSEWEG. Het Waltersbergje stond een eindje van de weg af in het bos nabij de Julianatoren. Het was genoemd naar de eigenaar van het terrein, notaris Walter.
AMERSFOORTSEWEG. Waltersbergje
DEVENTERSTRAAT. De grift met Villa Rosa. Nu het tankstation van Ensing.
DORPSTRAAT 2. Pension "Villa Cecilia" van Egbert Alberda. Hij is op 25-jarige leeftijd in 1888 Vanuit Sneek naar Apeldoorn gekomen en is hier gaan werken als "letterzetter". In 1901 staat er bij zijn naam vermeldt: "Handel in Tabak en Sigaren, Pension, Woningbureau, Villa's en Burgerhuizen te koop en te huur. Bouwterreinen te koop. Hoek Dorpstraat, Stationsplein". Op de oude foto staat hij mogelijk voor de tabakszaak. In 1905 nam de slager Julian Jean Mathieu Marie Vaessen het pand over en begon er hotel café restaurant "De Prins".
DORPSTRAAT. Bij de kruising Mariastraat en rechts het Raadhuisplein. Links apotheek Romijn.
DORPSTRAAT. Foto genomen vanaf het Raadhuisplein. Links magazijn 'de Duif', daarnaast het magazijn in 'Witte goederen' van de gezusters Wiggelaar, midden de manufacturenzaak van de weduwe Timrott, daarnaast logement 'Het Wapen van Gelderland".
DORPSTRAAT. Tussen de Deventerstraat en het Raadhuisplein. Het 2e pand recht was Herberg "De Rode Saar".
DORPSTRAAT. Slechts een paar jaar verder (1898) op dezelfde plek zien we dat er alweer een hoop veranderd is. Er ligt tramrails en het rechterpand is ook alweer vernieuwd. Tussen het eerste en tweede pand rechts ligt de Bloemensteeg. Deze steeg kwam vroeger op de Mariastraat uit
DORPSTRAAT. Middenvoor in het markante pand met de prachtige erker was de sigarenzaak van Ploegman gevestigd. Tot ca. 1990 is het altijd een tabakszaak geweest. De man op de voorgrond maakt de weg nat zodat het minder stuift.
DORPSTRAAT. Geheel rechts de winkel in luxe- en huishoudelijke artikelen van K. Limborgh. In o.a. zijn zaak kon je deze kabinetfoto's kopen. In het linker gedeelte met het balkonhek zat later de boek- en prentbriefkaartenhandel van De Bruin. Hij maakte prachtige ansichten. De panden op de achtergrond zijn van Hotel van der Burg.
KANAAL NOORD. Richting Heerde bij de Vlijtseweg.
KERKLAAN. Vanaf het Oranjepark in de richting van de Grote kerk genomen.
KERKLAAN. Nu in de zomer.
LANGEWEG. De Loosche Naai- en Breischool. Ten tijde van de foto was het een zondagsschool waar boekhandelaar Rot (rechts op de foto) de leiding had. Later heeft dhr. Rot een afgescheiden gemeente opgericht die in de volksmond het 'Rot' geloof genoemd werd.
LOOLAAN. Op de achterzijde geschreven: Gezicht op het huis van den Intendant (J.A. van Steijn) van het Loo Park vanuit de Loolaan gezien. 26 Juni tot 5 Aug. 1898.
LOOLAAN. Gezien vanaf de Grote kerk in de richting van de Naald.
LOOLAAN 52. Villa Groenoord. De zij-en achterkant van de villa met een gedeelte van de tuin in wintertooi.
LOOLAAN. De Grote kerk gebouwd in 1892.
LOOLAAN 59. Sanatorium Boschrust
JHR. MR. MOLLERUSLAAN. Gebouwd in 1885 als villa voor tuinman Johan Carel van der Veen en 1896 aangekocht door de minister van binnenlandse zaken om er een kweekschool te beginnen. In 1963 is het gebouw afgebrand en gesloopt.
ORANJEPARK. Villa's aan de Kerklaan
ORANJEPARK. De muziektent is in 1960 afgebrand. Jaap Brink van de Vereniging Oud Apeldoorn (VOA) was de initiatiefnemer om hem te herbouwen. Sinds 1999 staat de muziektent er weer en is het de hele zomer op zondag in gebruik.
ORANJEPARK. Gezicht op de villa's aan de Mr. Van Rhemenslaan en Regentesselaan. Rechts het instituut Parkzicht uit 1879 wat later Hotel Oranjepark zou worden. In 1927 is het gebouw gesloopt.
ORANJEPARK. Gezicht op villa's aan de Regentesselaan,Oranjelaan en de Jhr. mr. Molleruslaan.
PALEIS HET LOO.
PALEIS HET LOO. Paleis
PALEIS HET LOO. Het zgn. chalet en bloemisterij.
PALEIS HET LOO. Bruggetje over een spreng in het Koninklijk Park.
PALEIS HET LOO. Sprengen in het Koninklijk Park
PALEIS HET LOO. Kasteel het 'Oude Loo'.
PALEIS HET LOO. Vijver in het Koninklijk Park.
PALEIS HET LOO. Koninklijk Park - Vijvers
PALEIS HET LOO. Koninklijk Park - Vijvers
PALEIS HET LOO. Koninklijk Park -
PALEIS HET LOO. Koninklijk Park - Jachtslot "Het Loo" met rechts de Berceau over de oprijlaan.
PALEIS HET LOO. Koninklijk Park - Brug over de veldvijver
PRINS WILLEM ALEXANDERLAAN. Landgoed 'Driehuizen' gebouwd in 1882. Ten tijde van de foto heette het landgoed 'Clarenbeek' en was het een dames-kostschool van de dames Kropff en De Liefde. Later was er de Spartafabriek gevestigd, nu staat er appartementencomplex 'Sparta Luce'.
RAADHUISPLEIN. Het eerste raadhuis van Apeldoorn gebouwd in 1842. De architect was A. Liese. In 1898 is het verbouwd en kwam er een verdieping bij. In de 2e wereldoorlog is er brand geweest en was de verdiepng weer verdwenen. In 1977 is het gerestaureerd tot het huidige pand.
RUSTENBURGSTRAAT. Bakkerij D. de Hen. De 2e van links is D. de Hen en de 4e van Links Joh. de Hen. Op de achterzijde staat geschreven: "Hierin was een rosmolen voor bereiding van Roggebrood".
ZWOLSEWEG. Dit was het woonhuis van J.A. van Steijn, Intendant van het koninklijk paleis en domein het Loo.
ZWOLSEWEG. Villa 'Het Kleine Loo'.
LOCATIE ONBEKEND - Mogelijk een boerderij in Hoog-Soeren

Kerkmeijer, E.A.