Oude huisnummers: AA 501 - A 866 - A 390

Op 11 mei 1869 kwam vanuit Haarlem de winkelier Johan Arnold Frederik Ploegman naar Apeldoorn en kocht een pandje op de hoek met de Deventerstraat en begon een kruideniershandel. In 1887 overleed Ploegman en zette zijn vrouw Marie Juliana de winkel (op nr. 120) voort.
In 1888 werd het pand verbouwd tot het huidige pand met 3 winkels en bovenwoningen. Het pand is voorzien van een fraaie entree met mooi glas-in-lood en een prachtige "hangende" erker voorzien van de tekst: "Geen beter gemack als eijgen dack". De aannemer was een zekere Jansen uit Utrecht omdat er volgens een artikel in de krant geen van de Apeldoornse aannemers zich aan de architectuur van A.R. Freem wilden wagen. (Freem was ook de architect van het kinderziekenhuis Marie aan de Koning Lodewijklaan in 1855)
In 1912 namen de broers Anton en Evert-Floris Buitenhuis de zaak over. Zij waren toen 22 en 20 jaar oud. De zaak bleef overigens Ploegman heten. In de jaren '40 is de zaak overgegaan in handen van J.G.B. van der Heijden. De laatste eigenaar die er sigaren verkocht was De Lange.